onsdag 23 februari 2011

Ultraljudskoll v 34

Idag på eftermiddagen var vi på ultraljud. Jag är precis i vecka 34. De ville kolla om de små liven växer eftersom de var så små sist vi var här, vilket var två veckor sedan, á 1500 gram. Ultraljudet visade att de växer enligt sin kurva, inom det normala, men längst ner på skalan. Uppskattningsvis så väger den ena 1900 gram och den andra väger 1700 gram. Inget att anmärka på, däremot så har den som ligger som nummer två vänt sig igen så nu är den rackarn i säte igen. Det är inget som de mer vetande säger något om, för dem är det huvudsaken att ettan ligger rätt, alltså med huvudet ner. Jag litar på det, trots att jag vet vem som kommer att få göra det onda.


Mikael läste en bok för barnen i väntrummet som handlade om hur barn blir till. Boken undanhåller hela den sanna informationen och passar de föräldrar som helst inte vill prata om ämnet på ett ärligt sätt till sina barn. Våra barn som vet hur hela ritualen går till blev något förvirrade. Boken hette dessutom "Mamma lägger ägg"....hmm...say no more!



Gelén på plats och redo....



Albin och Tim har varit med förrut men tycker det är lite långtråkigt. Jag tyckte nog det var lite svettigt som det verkar....dock mindre estetiskt fördelaktigt för bilden.



Eftersom undersökningen höll på i hela långtråkiga 20 minuter så gjorde sig Albin och Tim hemmastadda i väntrummet.

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Schysst att de har gått upp så pass! Undra om "den lilla" är en tjej!? :)

    SvaraRadera
  3. "Mamma lägger ägg" Tjaaa du... I mitt fall skulle man ju nästan kunna säga att det stämmer! :-P
    Det ser fint ut du och skönt att höra att ungarna växer på där inne. Om nu bara 2:an vill lägga sig åt rätt håll igen så är ju allt perfa. ;)

    //Anna

    SvaraRadera